SOCIA MEDIA
media in dienst van samenleving en cultuur

Alle producten en diensten op een rij

Socia Media houdt zich bezig met maatschappelijke en culturele toepassingen van media en mediatechnologie. Uitgangspunt is het bieden van professionele diensten met zo eenvoudig en milieuvriendelijk mogelijke middelen. Dat betekent ook dat Socia Media goed in staat is binnen kleine budgetten te werken.

Datacommunicatie

Socia Media is één van de pioniers op gebied van het maatschappelijk gebruik van datacommunicatie in Nederland.
De AKTIE-bank van Socia Media was één van de eerste systemen die zich specialiseerde in maatschappelijke informatie en was de enige videotex databank op dit gebied. Op dit moment is Socia Media o.a. betrokken bij het Ander Nieuws Netwerk (ANN), de digitale Aktie Agenda en dDH en ondersteunt vele maatschappelijke organisaties bij hun publiciteit en de opbouw van eigen digitale media.
Socia Media helpt particulieren en organisaties ook op weg met voorlichting, advies, een workshop, bijscholing van staf en vrijwilligers, het inrichten van een eigen plek op Internet, het maken van pagina's voor het World Wide Web (WWW) of videotex, installatie van software of de aanschaf van een modem. Zie verder het speciale datacommunicatie menu.

Studio opnamen

Socia Media heeft een eigen geluidsstudio: de Dutone Studio. De studio beschikt over een kleine 4-spoor multitrack recorder en een sequencer (voor 'MIDI' opnamen), die ook aan elkaar gekoppeld kunnen worden.
Dutone specialiseert echter vooral in live opnamen in de studio en op lokatie, die direct op de digitale 2-spoor masterrecorder vastgelegd worden ('direct to two track'). Een specialiteit die erg milieu- en muzikantvriendelijk is en veel tijd en geld uitspaart. Daardoor biedt Dutone ook mogelijkheden voor niet-professionele musici (bijv. demo's), benefiet CD's, cultureel belangrijke producties, e.d. Zie verder de uitgereide informatie over Dutone.

Zaalgeluid (PA)

Voortbouwend op de opname-ervaring, kan Socia Media ook geluidsversterking verzorgen. Het motto daarbij: "Niet bloedhard, maar bloedgoed". Met een kleine kwaliteitsinstallatie, deels gebaseerd op studio-apparatuur, kunnen zowel lezingen, forums en discussies als muziek versterkt worden.
Op muziekgebied is de specialiteit de versterking van akoustische muziek, op een 'onopvallende' manier. Doel daarbij is de natuurlijke klank (van bijv. klassieke Indiase instrumenten) te behouden, zodat het publiek vergeet dat de muziek versterkt wordt.
Voor de tarieven: zie onderaan de Dutone prijslijst.

Fotografie

De fotografie en fotojournalistiek was ooit het vertrekpunt voor Socia Media, Boyd is per slot gediplomeerd beroepsfotograaf. Reportages, landschap, fotografie voor audiovisuals, e.d. staan nog steeds op het programma. Ook hier gaat het om de maatschappelijke toepassingen, bijvoorbeeld fotografie over het milieu.
Inmiddels is digitale fotografie betaalbaar geworden voor de doelgroepen en biedt grote voordelen op gebied van snelheid en milieu. Socia Media was er als de kippen bij zijn deze nieuwe mogelijkheden te benutten. Dit leidde al tot enkele primeurtjes: een complete fotoreportage op het web, nog voor het nieuws op radio of TV kwam.

Audiovisueel

De combinatie van beeld en geluid is vanouds een belangrijk werkterrein. Voor band/dia programma's (dia's met geluid) kan het gehele traject verzorgd worden. De realisatie (fotografie, tekstopname, muziek, effecten, de vertoning) en het concept en produktie (werkplan, draaiboek, begroting, commentaartekst, redactie). Band/dia programma's bieden echter veel mogelijkheden om de direct betrokkenen in te schakelen bij de produktie. Desgewenst kan Socia Media zich dan beperken tot deelproduktie of begeleiding.
Ook voor multimedia, video en film kunnen tekstopnamen en (maat)muziek verzorgd worden. Met de pre- of postproductie van geluid bij (computer)animaties, leaders, bumpers, e.d. hebben we ruime ervaring. Voor real-audio experimenten bieden we graag de geluidsstudio aan tegen gereduceerd tarief.

Diversen

De kennis en ervaring die opgedaan wordt binnen bovenstaande werkterreinen, wordt natuurlijk zo optimaal mogelijk benut en gecombineerd.
Op gebied van automatisering en Internet bijvoorbeeld: Verkoop en onderhoud van computers, gebruikersondersteuning, workshops, e.d.
Voortbouwend op de ervaring in de studio en de geluidsversterking, wordt ook advies gegeven op dit gebied en worden bijvoorbeeld microfoons geleverd.
Tot slot is Socia Media actief op gebied van educatie en tekstproduktie.

Kortom: Maatschappelijke en culturele toepassingen van media en mediatechnologie. Socia Media weet en kan niet àlles, maar zit wèl op uw golflengte en kan u op z'n minst op weg helpen.
Meer informatie? Neem contact op!


Socia Media menu