SOCIA MEDIA
media in dienst van samenleving en cultuur

Duurzaam ondernemen

Lang voordat het begrip "duurzame ontwikkeling" in zwang raakte, was dat al dagelijkse praktijk bij Socia Media. In 1980, toen Socia Media van start ging, heette dat nog "Mens- en Milieuvriendelijk Ondernemen" (MeMO). De uitgangspunten bleven dezelfde: Verantwoordelijkheid gaat voor winst, streven naar stabiliteit biedt meer zekerheid dan gokken op groei. Dat dit haalbaar is, bewijst Socia Media al 20 jaar. Concreet betekent dat bijvoorbeeld: Geen reclame-opdrachten waar we niet achter staan, alleen omdat het geld goed is. Of grote besparingen op energie en grondstoffen in de geluidsstudio, dankzij uitgekiende, eenvoudige technieken.

Duurzame media

Bij Socia Media gaat de kost vaak voor de baat uit. Neem datacommunicatie (computers en modems). Een zeer energie- en milieuvriendelijke manier om nieuws te verspreiden en te corresponderen (je gebruikt alleen een beetje stroom). Bovendien biedt datacommunicatie een belangrijk tegenwicht aan de steeds verder gaande commercialisering en monopolisering van de massamedia. Omdat de maatschappelijke toepassing van datacommunicatie nog steeds achter loopt in Nederland, is Socia Media al zo'n 10 jaar (pro deo) bezig met promotie en dienstverlening op dit gebied. Een maatschappelijke diepte-investering, die nu rendement gaat opleveren.

Socia Media heeft van 1989 tot 1995 de AKTIE-bank beheerd, een gratis videotex databank die al die tijd als enige gespecialiseerd was in maatschappelijke informatie. Een praktijklaboratorium en trendsetter, feitelijk de eerste 'site' voor maatschappelijke organisaties in Nederland.
Socia Media nam het voortouw bij de datacommunicatie met vredesgroepen in voormalig Joegoslavië. Daarmee werden de verbroken of overbelaste telefoonlijnen omzeild en een onafhankelijke, niet-nationalistische nieuwsstroom gerealiseerd. Socia Media is ook initiatiefnemer van het Ander Nieuws Netwerk (ANN). Een pakket Nederlandstalige nieuwsgroepen, waar de prullenbakken van de commerciële media-redakties geen vat op hebben, maar waar organisaties en personen zelf bepalen wat nieuws is. En in plaats van te concurreren, werkt Socia Media samen met belangrijke collega's, zoals Antenna (de Nederlandse aansluiting op het wereldwijde APC netwerk).
Socia Media is ook mede-initiatiefnemer en de trekker van 'dDH' (een onafhankelijk en goedkoop Internet platform), verzorgt daar diverse thematische websites en beheert een aantal maatschappelijke E-mail mailing lists.
En uiteraard helpt Socia Media organisaties en bedrijven op weg bij hun eerste stappen op gebied van datacommunikatie en het gebruik van Internet, geeft workshops, bouwt web sites, e.d.

Dutone

Dutone is de eigen geluidsstudio van Socia Media. De 'inkomstenpoot' van het bedrijf, die vele andere aktiviteiten financiert. Een kleine studio, gespecialiseerd in eenvoudige, maar hoogwaardige technieken. Hier wordt niet gewerkt aan de aflossing van de rente op de schulden, maar wordt op milieu- en muzikantvriendelijke wijze gewerkt aan betaalbare produkties. Dat biedt bijv. mogelijkheden voor benefiet CD's of cultureel belangrijke produkties, waarvoor het traditionele, commerciële studiocircuit te duur is.
Dutone heeft ook een kleine PA (geluidsinstallatie) voor thema-avonden, muziekuitvoeringen, e.d. (te huur inclusief vervoer, verzekering en bediening).

Media in dienst van samenleving en kultuur

Kortom: datacommunicatie en Internet, geluidstechniek en muziekproductie, fotografie en journalistiek, productie van teksten, band/dia programma's, gastcolleges, advies, enz. Maatschappelijke en culturele toepassingen van media en mediatechnologie.
Socia Media kan en weet niet àlles, maar zit wèl op uw golflengte en kan u op z'n minst op weg helpen. Neem contact op!


Socia Media menu